Påføring av kontaktlinser

Forberedelser av linsene før påføring:

Finn den ideelle teknikken for høyre og venstre øye

  • Vask først hendene dine grundig og tørk dem med et rent håndkle (pass på at håndkle ikke etterlater små fibre på hendene, som kan feste seg til linsen). Før du setter inn, etter tar ut linsen kan man bruke en rensekrem rundt øynene. Rensekremen vil fjerne all overflødig olje og gjør det lettere å håndtere øyelokkene.
    • Påføre aldri sminke før du setter inn kontaktlinser!

10 trinn for hvordan man sette inn kontaktlinser:

1, Sitt ned foran et speil. Hvis du er ny innen bruk av linser, er det lettere å bruke et stort speil. Rist linsekapselen lett før du åpner den, da linsen kan ha festet seg på innsiden av kapselen.

2, Ta kontaktlinsen forsiktig ut at pakken. Bruk kun fingertuppene, og ikke neglene. Om du har lange negler bør du være ekstra forsiktig når du håndterer linsene. Om du trykker på linsen med en negl vil det skade linsen.

3, Etter at kontaktlinsen er tatt ut av etuiet. Tørk fingrene dine s¨man kan holde bedre på linsen.

4, Hold linsen i profil for å se om den ligger riktig vei. Noen linser har en applikator for å lettere se om linsen ligger riktig vei. For eksempel, Johnson & Johnson linsene har en "123"-merking som er lesbar når du ser på linsen i vinkel. Om dine kontaktlinser ikke har en applikator, kan finne ut om linen ligger riktig vei ved å se dem i vinkel. Linsens skal ha en tydelig ytre sving, og kanten skal være helt oppreist. Om du er usikker vreng linsen for å se forskjellen.

5, Se på linsen. Forikre deg om at kantene ikke er brettet noen steder.

6, Begynn med høyre øye. Gjør dette til en vane for å unngå å blande høyre og venstre kontaktlinse.

7, Sett albuene på bordet. Ved å sette albuene på bordet vil det unngå hendene dine for å riste, deretter holdt ansiktet så nært speilet som mulig.

8, Dra ned nedre øyelokk forsiktig med høyre langefingeren din. Trekk deretter opp øvre øyelokk med din venstre langefingeren. På denne måten vil ikke den naturlige refleksen hindre deg i å sette inn linsen.

9, Mens du setter inn linsen, holde blikket inn i speilet. Sett linsen forsiktig på øyet, se opp og ned med øyet, deretter slipp øyelokkene og blunk med øyet. Om linsen fikk noe smuss på seg under påføring som irriterer øyet, skyver du linsen med en fingeren ned til den hvite delen. På denne måten vil øyet lettere vaske bort smusset. Eller du kan ta ut linsen av øyet, skylle den i linsevæske og gjenta prosessen. Hvis linsen fortsatt føles ubehagelig, erstatt den med en ny linse.

10, Gjenta prosessen for ditt venstre øye. Du kan nå sette inn den andre linsen i venstre øye på samme måte. Det betyr at du må bruke høyre hånd igjen. En annen metode er å sette kontaktlinsen inn med venstre pekefinger, og trekke øvre øyelokk opp med høyre pekefinger. Velg den metoden som fungerer best for deg.

Er linsen satt inn riktig?

  • Kontaktlinsen er ikke satt inn riktig om du opplever kløe, uklart syn eller du kjenner linsen på øyet.
  • Om du ser på TV, eller en dataskjerm over lengre tid kan øyne føles tørre. For å unngå tørre øyne kan man bruke øyendråper. Bruk øyendråpene etter følt behov, en til to dråper om dagen pleier å holde.

Fjerning av kontaktlinser

  • Vask først hendene dine grundig, og tørk dem med et rent håndkle. Sett deg ned foran et speil
  • Trekk ned det nedre øyelokket med venstre pekefinger, og skyv kontaktlinsen ned til den hvite delen av øyet. Linsen er lettere å gripe her, da den ikke har et så godt feste.
  • Klem linsen forsiktig mellom pekefingeren og tommelen, og fjern linsen. Ikke klem linsen for mye, da den kan bli skadet.
  • Rengjør linsen i håndflaten, og deretter legg den i et etui fylt med linsevæske. La linsen ligge i væsken så lenge som produsenten anbefaler.

Detail: Comments title

Comments: Do you have any questions?