Bør man bruke linser over den anbefalte tiden?

Helserisiko involvert ved bruk av kontaktlinser lenger enn fastsatt

Mange kontaktlinsebrukere ignorerer anbefalingen om at man ikke skal bruke kontaktlinsene over den fastsatte tiden. Linsene sin levetid er ikke satt for å sikre produsenter en fast inntekt eller faste kunder. Det er flere grunner til at man skifter ut kontaktlinsene regelmessig.

Avleiringer på kontaktlinser

Avleiringer og forurensing rammer linsen umiddelbart etter bruk. Materialer som tårer komponenter, og avleiringer fra ytre miljø samler seg på linsene. Ingen linsevæsker har den egenskapen som vil fjerne avleiringer 100%. Avleiringer kan med tiden bli giftige. Kontaktlinsen får også med tiden en redusert tilførsel av oksygen, som vil gjøre linsen mindre behagelig. Selv om følelsen av ubehag er individuell, så er den helsemessige risikoen lik for alle når man bruker linser over utløpsdato.

Gni kontaktlinsene!

Du bør alltid gni kontaktlinsene under renseprosessen, før du legger dem i et linseetui, og før man tar de på seg om morgningen. Man renser linsene ved å legge dem i håndflaten med linsevæske mens man gnir den med en finger. Eller man kan rense dem mot en annen finger, eller håndleddet. Selv om linsevæsken er en "NO RUB" væske, anbefaler vi alltid å gni linsene.

Detail: Comments title

Comments: Do you have any questions?